To, co jemy, bezpośrednio wpływa na stan naszego zdrowia i samopoczucie, dlatego od wielu lat stawiamy na rolnictwo ekologiczne będące nie tylko naszą pracą, ale, przede wszystkim pasją. Osiąganie wysokich plonów w krótkim czasie i przyspieszanie cyklu hodowlanego odbija się nie tylko na środowisku, zdrowiu i długości życia zwierząt, czy strukturze gleby, ale i jakości produkowanej żywności, a co za tym idzie, również i kondycji naszego organizmu. Po latach obserwacji i stałego kształcenia się, w 1985 roku przekształciliśmy tradycyjne gospodarstwo w Pokrzydowie na ekologiczne, pozbawione sztucznych środków ochrony roślin i nawozów chemicznych.
Eko hodowla rządzi się swoimi prawami - tu królują stare rasy rodzimych zwierząt i pradawne odmiany zbóż. W naszym gospodarstwie spotkać można krowy dawnej polskiej rasy „Czerwone Polskie”, kury Zielononóżki, perlice. Mamy też sad z kilkudziesięcioma starymi odmianami drzew owocowych i wiele hektarów pól ze starymi odmianami zbóż, takimi jak płaskurka, samopsza i orkisz - te odmiany pszenicy dostarczają więcej wartości odżywczych niż ich tradycyjna, wszystkim dobrze znana “siostra”, dlatego też są zaliczane do żywności funkcjonalnej, o działaniu prozdrowotnym. W 1990 roku otrzymaliśmy atest Ekolandu nr 90001 (nr 1 w Polsce). Obecnie posiadamy certyfikaty rolnictwa ekologicznego wydane przez jednostkę certyfikującą Agro Bio Test (PL EKO 07 90001). Rok 1991 był czasem rozpoczęcia działalności Wytwórni Makaronu BIO, w której do dziś wytwarzamy produkty zbożowe pochodzące z upraw ekologicznych.